galerie5_000
Brandstof

Brandstof onderdelen, zowel benzine als diesel worden hier behandeld

Benzine - Diesel- en Lucht filters, carburateurs, brandstofpompen, brandstofleidingen, revisie sets etc. etc.
!

Brandstoftank 68 mm gat

Brandstoftank met 68 mm vulpijp opening
Deze brandstoftank is geschikt voor de diesel en waterboxers t.m. juni 1985. Het gat waarin de vulpijp komt ( opzij ) heeft een diameter van 68 mm. Bestel tegelijk ook het ronde afsluitrubber van 68 mm erbij, want de oude ring verzoorzaakt lekkage doordat hij uitgedroogd is ( art. nr. 1000-T042 ).Rechts staan de diverse onderdelen welke ook van toepassing kunnen zijn.

Brandstof tank injectie waterboxers

Brandstoftank voor de waterboxers met injectiemotor
Brandstoftank voor de waterboxers vanaf juli 1985 waarbij de motor brandstof injectie heeft. Het zijdelingse gat voor de opening v.d. vulpijp is 48 mm. Art. nr. 100-T043 is de rubber afsluit ring voor deze tank.Rechts staan afbeeldingen van evt. de andere onderdelen die nodig kunnen zijn bij montage.

Flens tussen carburateur en spruitstuk

Flens tussen de 34 PICT -5 carburateurvoet en het inlaatspruitstuk

Deze metalen - met rubber overtrokken - flens, dicht de verbinding af tussen de carburateurvoet en het pasvlak van het inlaatspruitstuk ( inlaat buizen ). Kromgetrokken flenzen of niet afsluitende flenzen zorgen voor een zeer slecht lopende motor. De onderdruk in het inlaatsysteem is dan verstoord waardoor de motor niet goed is af te stellen.

Nu weer te koop bij T3bus!

Luchtfilter diesel motoren

Speciaal filter voor de 1600 en 1700 diesel en turbo diesel motoren.

Afsluitsproeier WBX 34 PICT 5

Afsluitsproeier voor de waterboxer DF en EY
Dit is de afsluitsproeier voor het stationaire systeem v.d. carburateur type 34 PICT 5, zoals toegepast op de DF 1900 cc met 44 kW / 60 Pk en de EY motoren 1900 cc met 41 kW  /  56 Pk. Zorgt ervoor dat er direkt geen benzine meer door het stationaire systeem kan vloeien zodra het contact uitgezet is. Voorkomt het zgn. "Nadieselen" wat zeer schadelijk kan zijn voor de motor. Testen v.d. werking: Zet contact aan, niet starten, trek kabeltje v.d. sproeier en zet hem er weer op. Hoort u hem nu tikken? Dan is hij goed, tikt hij niet, dan is hij defect en moet vernieuwd worden

Revisieset 34 PICT 5 carburateur

Revisieset voor de Solex 34PICT  5 carburateur
Deze set is geschikt voor de waterboxers die als motorcode DF(44kW / 60 Pk) en EY ( 57 kW / 78 Pk) hebben. Dat is de 1900 cc motor. De set bevat alle mogelijke pakkingen, membramen en vlotterventiel.

Stationaire afsluit sproeier

Afslag sproeier voor de luchtboxer
Deze afslag sproeier zorgt ervoor dat er geen benzine meer door het stationair systeem kan lopen op het moment dat de contactsleutel omgedraaid wordt om de motor uit te zetten. Dat voorkomt bij warme motor dat de motor gaat   "na-dieselen" wat erg slecht voor de motor is. Een verschijnsel dat de motor doorloopt door de aanwezige hitte in de cilinderkop en erg onregelmatig en ongecontroleerd zonder ontsteking en daardoor kan schade ontstaan.

Revisieset carburateur PDSIT 34

Revisieset voor de PDSIT 34 2 / 3 carburateur
Geschikt voor de Solex 34 PDSIT 34 2 / 3 type carburateurs. De set bevat alle pakkingen, rubber afsluitringen, membraam voor de acceleratiepomp en vlotterkamer ventiel.

Rubber manchet 50/ 40 mm brandstoftank

Manchet voor de vulopening in de brandstoftank 50 mm
Rubber ring voor montage in het gat voor de vulopenng in de brandstoftank. Sluit lekvrij de verbinding af tussen vulpijp en tank. Deze uitvoering is geschikt voor brandstoftanks met een gat van 50 mm - vanaf 1985- en een vulpijp diameter van 40 mm. Voor de tanks met gat opening 60 mm ( t.m. 1984 ) en een vulpijp van 50 mm: zie art. nr. 1000-T042

Rubber manchet 60 / 70 mm brandstoftank

Manchet voor de vulopening in de brandstoftank 60 mm
Deze rubber ring zit in het gat van de brandstoftank, waar de vulpijp in de tank komt. Hij sluit deze verbniding tussen vulpijp en tank af. Let op: er zijn tanks met een vulopening  in de tank van 70 mm en de vulpijp heeft dan een diameter van 60 mm, toegepast t.m. 1984  voor deze uitvoering. Dan is er ook nog de tank met een 50 mm gat in de tank - vanaf 1985- met een vulpijp diameter van 40 mm. Die rubber ring heeft art. nr. 1000-T043